pühapäev, 8. märts 2015

Järgmised veenuskingad. Vol2.

Paar pilti päevavalges ka, näeb reaalset värvust veidi paremini.




Ja lisaks üks boonus - Brassia hübriid sai eile ümber istutatud, kuna tahtis juba potist välja ronida. Peaaegu juuretuna ostetud ja seetõttu ka peaasegu maha kantud taim veidi enam kui aasta hiljem:


Vana pott 12 cm, uus 15 cm ja sinnagi oli mahutamisega veidi keeruline. Samas 17cm pott jäi esialgu veidi suureks. Eemaldasin ka kõige vanema ja lehetu juba koledaks tõmbunud bulbi, kuna see oleks istutamisel nagunii substraadi alla jäänud.

6 kommentaari:

  1. Vabandust, kus võiks osta/tellida veenuskinga. Olen asjatult meie lillepoodidest otsinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Veenuskingasid liigub meil kaubanduses ikka, kuid päris iga lilepood neid tõesti sisse ei võta. Hübriide leidub aeg-ajalt näiteks Mileedi lillekaupluste valikus, Jardinites, Põhja-Eesti pool Horteses ja Hansaplantis. Nii Tartu kui Tallinna botaanikaaed korraldavad kevadepoole iga-aastase orhideenäituse, mille raames on võimalik orhideesid soetada. Enamasti on seal veenuskingad ka ikka valikus. :)

      Kustuta
  2. Tere! Sain kingituseks Hortesest ostetud veenuskinga. Nüüd märkasin lille kaelal, vahetult mullapinna juures musti täüikesi. Kas on tegemist mingi kahjuriga? Mul endal kogemused puuduvad. Tänan vastamast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Sellise kirjelduse põhjal on raske öelda, millega tegemist. Kui täpid on taime pinnaga ühetasased ja pisikesed, siis teatud sortide puhul on tegemist normaalse pigmenteerumisega. Kui täpid taime pinnast madalamad või kõrgemad, siis võib olla tegu mõne probleemiga. Kõige parem on teha probleemsest kohast pilt (võimalikult fookuses) ja küsida nõu näiteks FB orhideehuviliste nõuandenurgakesest. Sellistel puhkudel annab pilt sageli rohkem infot kui lihtsalt kirjeldus.

      Kustuta
    2. Tänan nõuande eest. Täpid on veidi pruunikad ja neid ei saa eemaldada.paistavad olema pinnaga ühetasased. Ilmselt siiski pigmenteerimine, aga püüan ka pilti teha ja orhideegruppi saata.Kena püeva!

      Kustuta