neljapäev, 7. veebruar 2019

Istutamised 2019 (2)

Täna said ümber istutatud

  • Phalaenopsis hieroglyphica - suuremasse potti. 
  • Angraecum aloifolium - puhtasse peenemakoelisse männikoorde. Vana substraadi sees oli kookoskiust tükke, mis selgelt jäid liiga kauaks liiga niiskeks - nende ümber olid juured surnud. Õnneks jäi elusaid juuri piisavalt alles. 
  • Neofinetia falcata 'Kinkosei' - sai samuti männikoorest substraadi. Juured nii ja naa, võiks parem olla. Juurte kaitsmiseks kareda kraanivee eest sopsutasin veidi elusat sammalt substraadi pinnale*. 
  • Little Lady - temaga sai natuke julmemalt talitatud. Pärast kolimist tabas teda mingi leheprobleem (tõenäoliselt seen- või bakteriaalne haigus, igatahes kaotas enamiku lehtedest - huvitav, ma ei leidnud, et oleksin blogis selle ära märkinud?) ja nüüdseks on küll üldine seis jälle hea, aga kadunud lehtede tõttu ilutses ta pika koleda tüve otsas. Et välimus jälle kenamaks saada, lõikasin selle lehetu jupi lihtsalt maha. Seetõttu läks kasuva teed ka enamik juuremassist. Pole viga, kasvatab uued! Ilusaid juuri jäi taime külge ka piisavalt. 

* Ah, et kuskohast keset veebruari elusat sammalt saab, kui pole varem taibanud omale sügavkülma varuda? Vastus lihtne - teisest potist võtan! Nimelt on mul mõnede suuremate kuukingade potis päris elus sammal isetekkeliselt kasvamas. Kuidas see sinna saanud on, seda ei tea, aga taimedele paistab meeldivat ja seetõttu pole näinud põhjust seda kuidagi likvideerida, vaid pigem vastupidi - olen seda heldelt teistessegi pottidesse asutanud. Muidugi pole tegemist turbasamblaga, aga parem ikka kui mitte midagi. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar