teisipäev, 5. veebruar 2019

Istutamised 2019 (1)

Panen ääremärkusena kirja, et ümber said istutatud

  • Coelogyne cristata - oli kaks taime ühes potis, nüüd tõstsin eraldi. Juured enam-vähem. 
  • Phragmipedium Mem. Garren Weaver - läks suurde plastpotti männikooresubstraati. Juuremass on hiiglaslik. Temal käisin igaks juhuks ka alkoholilahusega lehed üle, kuna kasvas kedrikumagnetitest dendrobiumite kõrval. Sisetunne pole uue poti osas rahul, kui leian parema lahenduse, siis kolin ümber. Praegu on savist ümbrispott, kuhu jätan vee põhja, aga selles on olukorda üsna ebamugav jälgida. Eelistaksin läbipaistvat lahendust. 
  • Dendrobium margaritaceum - pisike taim ja vahepealne kuivaperiood oli juurtega 1-0 teinud. Siiski on kaks uut bulbi kasvamas, loodetavasti koos nendega ka uued juured. Läks pisikesse potti ja kappi. 
  • Masdevallia tovarensis - ikka veel elus. Sai uue substraadi ja savist ümbrispoti. Üritan hoolsamalt kasta. Ühtlasi on tõestatud, et masdevalliad võivad olla väga vastupidavad. Hoolimata kõrbetingimustest (soe tuba ja ebapiisav kastmine) püsivad lehed ja juured küljes juba kolmandat aastat. Õisi pole küll tõenäoliselt sellise kasvukeskkonna juures loota. Kevade poole tahaksin temale hoopis turbasammalt ja terrassi varjulisemat nurka pakkuda. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar