neljapäev, 8. september 2016

Orchids & More, 2016

Sain mõned päevad tagasi kätte kaks O&M tellimusega tulnud taime.
Olin juba mõnda aega silma peal hoidnud seal müüdavatel Stereochilustel ja otsustasin seekord Stereochilus brevirachise kasuks. Nii palju, kui selle liigi kohta netis infot leidub, siis minu arusaama kohaselt pidi olema tegemist suhteliselt lühikese tüvega ja sukulentsete lehtedega monopodiaalse Aasia orhideega. Kohale jõudnud taim ei ole siiski päris selline nagu lootsin. Kuna antud liigi kohta on tõesti vähe infot, siis võib olla, et kasvutingimustest olenevalt võib tüveosa olla pikema ja tegu on ikka sama liigiga. Või teine võimalus, et antud taim siiski ei ole Stereochilus brevirachis. Igal juhul nii palju kui suutsin googeldada, siis sellise pika tüvega ma neid kuskil ei näinud, aga kindlalt väita, et see mõni muu liik on, ma ka hetkel ei julge. Lehed iseenesest tunduvad sarnased. Ega muud olegi kui tuleb nüüd õied ära oodata. Siis vast on selgus lõpuks majas.
Juurtega hõisata polnud. Taim kiikus juba tulles potis kahtlaselt ja nagu arvata oli, siis enamik juurtest oli surnud. Istutasin ta ümber DCM substraati ja läbipaistvasse 7cm potti. Esialgu jäid sinna püsima, aga vajadusel lisan mõne toe.


 Teine tellitud taim on Cattleya dayana var. coerulea. See väikesekasvuline katleialiik on imeilusate õitega ja antud värvivariatsioon on veel eriti kaunis. Antud taim on veel väga nooruke ja õitsemiseni võiks minna veel vähemasti kaks aastat aega, aga hind oli suhteliselt soodne. Olen mujal näinud sama vanusega noortaimi mitmeid kordi kallima hinnaga.
Juuri polnud temalgi üleliia või pigem võiks öelda, et neid jäi lausa puudu. Õnneks on paar noort bulbi kasvamas, nendega koos peaksid siis ka uued juured kasvu alustama.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar