esmaspäev, 14. märts 2016

Päkapikuõis

Phalaenopsis thailandica noore taime esimene õis. Tegelikult hakkas ta pungi tegema juba veidi varem, aga esimesed neli tükki kolletas kohe algusjärgus otsustavalt ära, enne kui reageeridagi jõudsin. Elab ta muidu klaasvaasis, kus õhuniiskus oli sel hetkel 50-60% ringis ja kastmisega olin samuti lahke, läbi kuivada ei lasknud. Tõstsin seejärel õhuniiskuse 70-80% peale (st alla 70% kordagi ei langenud) ja hakkasin veelgi tihedamini kastma, hoian juured pidevalt niiskete säravrohelistena. Pingutusi kroonis õnneks edu ja järgmised pungad enam ei kolletunud. Eile avanes esimene õis ja veel kaks punga on arenemas. Õis ise on umbes eurosendise mõõtu.
Ei oska hetkel arvata, kas vananedes muutub pigment kollakamaks või mitte? Piltidel on enamasti pigmenteerunud osa suhteliselt säravalt kollane, minu taime hetkel üsna pruunikas. Ootan ja vaatan, päris huvitav.

Edit: Ilmselt ongi tegemist sellise lahjema värvivariatsiooniga. Pigem muutub pruun veel heledamaks ja samal ajal valge hakkab kreemikaks tõmbuma. Google ja AOS grupp õnneks näitasid, et selline hele variant on täiesti olemas ning ei pea kahtlustama, et tegemist mõne muu liigi või hübriidiga oleks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar