teisipäev, 9. september 2014

Sügiskokkuvõte - suuremad kuukingad

See seltskond on metsistunud ja vajab kindlasti ümber istutamist. Enne talve katsun selle suure töö ka ära teha, aga enne pean substraadijahile minema. Kogu kõlbulik substraat kulus täna minide istutamiseks ära ja ühe koti pidin hoopis minema viskama, kuna oli kenasti seenetama läinud.

  • Esimene - vanad lehed on lõpuks kõik läinud ja algne taim elab edasi oma külgharuna. On kenasti terve suve õitsenud ja hakkab juba lõpetama, kaks viimast õiekest on veel lahti. Vajab hädasti ümber istututamist.  
  • Esimese keiki - on usinalt juuri kasvatanud. Ka uue lehe tegi, aga mingil põhjusel on see otsast veidi krõnksus. Sai koos minidega ümber istutatud veidi suuremasse elamisse, vanal potil tulid juured juba alt ja pealt välja. 
  • Maxima kollane - lehmake õitseb järjepidevalt samalt varrelt. Õied kestavad talle omaselt lühikest aega, kuid see-eest tuleb neid järjest juurde. Lehed suutsin lasta kevadel lollisti ära põleda. Tahaks ümber istutamist. Kuna tema õied on Väikese kollasega enamvähem identsed, siis tõenäoliselt mingil hetkel otsin ruumi säästmiseks Maxima kollasele uue kodu. Seni pole päriselt veel raatsinud ära anda. 
  • Moosinägu - on metsistunud, igal pool on juured! Õied on ja moosikirjalised ka, aga mitte kahjuks sellised, nagu ma lootsin. Mäletatavasti ma tahtsin tumepunaseid moositäppe valgel põhjal, aga kodaniku õied on tegelikult kollase põhjaga. Aga mis seal siis ikka, ilus on teine ikkagi ja küll ma oma "õige" moosikirju ka kunagi saan. Hädasti vajab ümberasustamist suuremasse potti. 
  • Prisma imeloom - kuna tal kasvamiseks kohta pole, siis on kodanik suve õitsemisega sisustanud. Ja õied püsisid tal oi! kui kaua! Detsembris alustas ja viimase õie kukutas nüüd augustis. Aga pole hullu, uus õievars juba taas püsti ja nupud küljes. Juuri on samuti väga palju, tahaks ilmselt uut potti.
  • Table Dance - kasvab samuti kenasti, on arendanud nii lehti kui juuri ja hetkel tegeleb rõõmsalt õitsemisega. Saaks veel mõnda aega vanas potis hakkama. 
  • Ufonaut - kasvatab uut lehte. Vanade lehtede osas on jälle kadusid, kuna kevadpäike suutis kaks lehte korralikult ära kõrvetada. Üks küll taastus ja on roheline, lihtsalt krobelise pinnaga. Teine kuivas pooleldi süsimustaks ja pidin kahjustunud osa eemaldama. Halb õnn ikka selle Ufonaudiga. Aga samas, ega üldseis ei ole sugugi halb. 
  • Valge - on ruumipuudusel pidanud leppima vähese valgusega ja paistab, et ega ta eriti sage õitseja pole nagunii. Igal juhul kodanik puhkab, kuid muidu on kenas konditsioonis. 
  • Väike kollane - tegeleb hetkel õitsemisega, küll olles sellega juba lõpusirgel. Muus osas samamoodi metsistunud nagu Moosinägu - juured igalt poolt potist väljas, ründavad nii ülevalt kui alt. Tahab hirmsal kombel ümber istutamist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar