teisipäev, 9. september 2014

Sügiskokkuvõte - nimelised kuukingad ja bulbo


See punt sai täna kenasti ümber istutatud, välja arvatud ainult Phal. bellina. Juured ilusad, viriseda pole eriti millegi üle.
  • Bulbophyllum nymphopolitanum - tunneb ennast väga hästi! Kasvatas endale suve jooksul hirmus rammusa neljanda bulbi, mis on kaks korda suurem kui kõige vanem bulb. Täna kolisin kodaniku uude ja veidi laiemasse potti, substraadiks männikoor. Kuna juured on peened, siis jätsin ka vana substraadi juurte vahele alles, midagi harutama ei hakanud. Uut substraati sai lihtsalt veidi juurde lisatud. Juured on elujõulised, rohelised ja neid on umbes miljon. 
  • Phalaenopsis Anna-Larati Soekardi - tunneb ennast ka väga hästi. Plokilt potti kolimine oli ilmselt tema puhul kõige õigem tegu, sest Annake tegeles suvel kenasti õitsemisega. Ainuke miinus - tellimisel oli minul silme ees pigem SELLISED õied, aga minu Anna oli puhta valge asemel lillalaiguline. Eks me muidugi näe, milline järgmine õitsemine välja hakkab nägema. Täna ümber istutatud, poti suurus sama. Üks udune telefoniga tehtud pilt on mul neist õitest ka. 
  • Phalaenopsis bellina - on ilmselt samuti eluga rahul ja hakkab just õitsemist lõpetama. Piirdus ühe õiega, mis see-eest on püsinud julgelt üle kuu aja. Õis on täpselt nii ilus nagu ma kujutlesin. Lõhna osas - eelnevalt loetud piibelehearoomi asemel lõhnas minu variant küll pigem kohupiimaselt, aga sugugi mitte halvasti. Taim on ka kenasti juuri kasvatanud, aga täna veel istutama ei hakka - las saab enne oma õitsemisega ühele poole. Ta on selline aeglasemat sorti taim. 
  • Phalaenopsis Dragon's Fire - on hetkel ainus, kes millegipärast nina kirtsutab. Suve hakul tegeles küll mingi aeg õievarre kasvatamisega, kuid esimese punga otsustas ära kuivatada ja sellest ajast tundub mõttepaus olevat. Ühe lehe tipp muutus juulis pruuniks ja pehmeks, bakteriaalse probleemi kahtlusel sai haigestunud leheosa amputeeritud. Täna istutasin ümber, ehk hakkab kodanikule uues substraadis rohkem meeldima. Juured iseenesest on korralikud ja ta on neid ka usinalt juurde kasvatanud, suuremal osal tipud kenasti aktiivsed. 
  • Phalaenopsis Mini Mark - on jätkuvalt rammus, lopsakate lehtede ja hiiglasliku juuremassiga isend. Suvel tekitas kaks õievart, millele on järjepidevalt nuppe juurde kasvatanud ja õitseb juba pikka aega - vanadest õitest pool on juba läinud, aga uued nupud vaikselt avanevad. Õievarred on pikad ja looklevad nagu maod, pole ka toestust neile pannud. Las nad roomavad mööda aknalauda.  
  • Phalaenopsis Partris - tilluke taim tillukeses potis. Mingil hetkel pärast saabumist kolletas ära keskmise lehe. Õnneks rosett nägi ilus välja ja mädanikku ei paistnud. Nüüd on uus roheline leheke nina keskelt välja pistnud. Ka uusi juuri on mitmeid lisaks tulnud. Ümber istutasin sama suurusega potti - tulles oli tal ju umbes kaks juurt ainult, seega mahtus veel kenasti koos uute juurtega oma  6cm läbimõõduga potti ära. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar