reede, 3. jaanuar 2014

Lehed ja bulbid

Uuel aastal tuleb ikka uue hooga peale hakata ja tundub, et kasvuhooaeg hakkab vaikselt kätte jõudma. Päris mitmel taimel on uus leheke rosetist nina välja pistnud. Eeskujuliku kodanikuna ei saa mainimata jätta Phalaenopsis Anna Larati Soekardit, kes oma viimase lehega ilmselt üritab rekordeid purustada ja on nõuks võtnud selle taevasse kasvatada. Välja näeb ta hetkel üsna ebaproportsionaalne. Kaugelt vaadatuna meenutab pigem reibast regatti, puri uhkelt püsti lehvimas.

Olen purjekas!
Phalaenopsis Mini mark kasvatab samuti uut lehte. Ometi on selge, et tema enda suureks hobiks ja kireks on pigem juured, kevadel peab vist suurema poti võtma, kuhu see pundar normaalselt sisse mahuks. Ka Moosinägu on naabrist eeskuju võtnud ja järgmist lehte kasvatama asunud.

Phalaenopsis Mini Mark
Moosinägu
Punasetriibuliste õitega mini otsustas samuti uue lehega alustada, mis on temast ometi äärmiselt tubli. Õitest tuli lehe kasuks siiski loobuda.


Ja Esimese külgvõrse on juba päris suur!


Bulbophyllum nymphopolitanum on samuti reipalt edenenud ja noorim bulb hakkab teistega samasse mõõtu jõudma. Pühade ajal sai mitu päeva kodust eemal oldud ja taimedel oli seetõttu ka kastmisel suurem vahe. Tagasi jõudes avastasin, et vanim bulbidest oli hakanud juba krimpsu tõmbama. Kui tavapärase kastmisreziimiga jätkasin, siis taastus kortsuv bulb väga kiiresti, mõne päevaga oli juba jälle samasugune kui enne. Ühesõnaga tahab tõesti korralikult ja tihedalt kastmist, juba kolme-neljapäevane vahe on selle taime jaoks liiga pikk. Juured kasvavad kenasti. Üks neist on ennast ümber potis oleva sildikese keerutanud ja ennast selle külge kinni haakinud nii, et pildistamise ajaks ei saa silti enam potist välja võtta.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar