laupäev, 2. november 2013

Mängud valgusega

November on käes, valget aega jääb järjest vähemaks ja mina hakkasin muretsema, kuidas taimed kevadeni vastu peavad. Suurem mure tekkis just pisikeste noortaimede pärast. Juba on näha, et ka suuremad hakkavad kasvu aeglustama. Ja siis mina tundsin, et ei saa enne rahu, kui taimedele on lamp soetatud. Uurisin netist ja foorumist, kiusasin härra abikaasat ja puistasin kaubandusvõrku. Viimane tõi selgust, et korralikku pika luminofoortoruga ja reflektoriga lampi võin ma tükk aega otsida. Aga minul muidugi oli vaja ju kohe!
Eile ostsime jupid kokku, härra abikaasa lõikas ja kruvis ja monteeris ning õhtuks oli taimedel valgus olemas. Välimuselt ehk küll mitte päris ideaalne, aga loodetavasti sellegipoolest toimiv. Esialgu tavalise päevavalgustoruga (niinimetatud "külm valgus"), 30W ja ripub kettidega aknalae küljes. Tulevikus on plaan spetsiaalne taimedele mõeldud toru soetada.
Eileõhtune vaade. Õue pole ka enam välisvalgustust vaja, minu taimelamp valgustab majataguse platsi kenasti ära. Naabrid said juba kõhutäie naerda, et näe mis hull jälle tegi. :D



Aknalaudadel on 5cm penoplast plaatidena. Idee sain kas foorumist või Annela blogist, täpselt enam ei mäleta. Aga tundub, et taimede juures on nüüd soojem küll. Täna kolisin ka kaks suurt pungadega taime valguse alla, hetkel õietu Väike Kollane läks teisele aknalauale puhkama.

1 kommentaar:

  1. Tere

    Vist üsna vana postitus aga kas oskate äkki nõu anda valgustuse osas...millise valguslambi peaksin poest valima, teie vist kasutate tavalist päevavalgust, külm toon? Milline teil on ?
    Tänan.

    VastaKustuta