teisipäev, 16. august 2016

Juuretud veenusekingad, update

Väike vahekokkuvõte juuretutest veenusekingadest, mis õnneks enam nii juuretud ei olegi.
Täiesti juuretuks jäänud Ameerika hübriid tõenäoliselt King Arthur on jätkuvalt männikoores ja praeguseks võib teda juba päris juureliseks pidada. Vähemalt neli aktiivset juureotsa on kenasti näha ja uued juured on poti põhjani jõudnud kasvada. Tema pärast ei ole enam üldse muret.



Paphiopedilum delenatii alba on samuti tubli olnud ja potis on näha vähemalt kaks uut juurt. Tundub, et seekord läks õnneks ja uut taime tellima ei hakka. Tema sai pika pirtsutamise tõttu Substrali substraati asustatud ja tundub, et talle seal meeldib.


Paphiopedilum concolor. Tema pärast oli juba mure väga suur. Kaks vanemat juurt ikkagi hävinesid ja taim jäi praktiliselt täiesti juuretuks. Kuna minu juures on ta näidanud ennast suhteliselt kapriisse kodanikuna, ei julgenud ka palju loota. Istutasin ta samuti Substralisse, kastan vihmaveega (lisan regulaarselt sinna väetist) ja praeguseks on esimesed edusammud olemas. Vähemalt üks juur on kasvamas!


Paphiopedilum fairrieanum on samuti tubli olnud ja vähemalt kaks uut juurt kasvatanud. Tema on ka Substrali substraadis ja paistab sellega rahul olevat.


Tundub, et vähemalt väikestes pottides sobib minu juures veenusekingadele Substrali substraat rohkem kui tavaline männikoor. Võimalik, et pisikestes pottides kuivab koor liiga kiiresti läbi, mis veenusekingadele ei meeldi. Üritan küll silma peal hoida, aga alati ei taba õiget momenti ära või ei ole aega kohe kastma tormata. Seega kasutan ka edaspidi Substrali julgemalt. Suurtes pottides on jätkuvalt männikoor ja ei näe probleeme olevat, aga suured potid teadupärast hoiavad ka kauem niiskust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar