kolmapäev, 3. veebruar 2016

Tagasi potti

Võimlesin eile õhtul jälle oma kirstunaelaga ja otsustasin ta lõpuks tagasi tavalisse potti kolida. Peategelaseks siis Phalaenopsis Dragon's Fire, kes mäletatavasti sai suve lõpuks semi-hüdrosse torgatud. Kuigi ta suvatses seal isegi õitseda, siis edulooks ma seda ometi ei pea ja võtsin ta eile sealt uuesti välja. Põhjuseid oli põhiliselt kolm. Esiteks esteetiline külg - vohav vetikas ja ladestuv katlakivi ei ole päris see, mis mulle meeldib. Teiseks tekkis lõpuks lehtedele üsna kole kloroos, mille põhjuseks pean toitainete puudust. Ma lihtsalt ei ole sellise pidamisviisi jaoks piisavalt usin väetaja. Kolmandaks ei tundunud mulle ka juured kõige õnnelikumad. Sestap otsustasingi ta uuesti tavalisse männikooresubstraati tagasi panna ja vaadata, kas õnnestub siiski niimoodi hakkama saada.

Kõigepealt paar pilti semi-hüdrost, enne istutamist ja vett enam põhjas pole. Vetikas ja sadestunud soolad kenasti nähtaval.



Juured osutusid paremaks kui arvasin. Ühtegi aktiivset juurt küll ei olnud, aga ka surnud juppe oli ainult üks. Selle eemaldasin. Mahutasin ta 11cm potti, substraadiks läks DCM ja Currlin koos väikese laavakiviga. Segu sellepärast, et kasutasin ära viimase peotäie Currlini substraati ja puudujääva osa võtsin sõelutud DCM varianti, mis oli eelnevalt ühe teise istutamise juures üle jäänud. Laavakivi sai silmailuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar