pühapäev, 17. jaanuar 2016

Uus dendroobiumihübriid

Eilne Bauhofis käik lõppes järjekordse jorjeni koju tassimisega. Loomulikult leiunurgast, sest mul polegi hetkel ühtegi kehvikut, keda turgutada ja elu tuleb ju huvitavaks teha. Sortisin seda laibarivi ja võtsin kaasa ühe Dendrobium phalaenopsise hübriidi. Tegelikult oli mul väike tagamõte ka - üritan nimelt komponeerida vannitoa aknale kõrgematest ja tugevamatest taimedest rohelist "müüri", et blokeerida kasseluka tee Phragmipediumini. Või õigemini selle jäänusteni praegusel hetkel. Dendroobiumihübriid tundus selleks otstarbeks sobivat, hind oli ka täitsa soodne - maksin tema eest tervelt 1,83€. Pott oli katki ja enamik substraati oli juba poes põgenenud. Maksin taime eest ära, seejärel viskasin poti koos substraadiga poe prügikasti ja pakkisin ta paljasjuurselt paberisse. Loodetavasti ei saanud taim toomisel külmakahjustusi, aga eks see ole paari lähema nädala jooksul näha.

Kodus sai fikseeritud algne seisukord. Juured tunduvad piltidel oluliselt kobedamad, tegelikult olid need krõbekuivad ja krabisevad nagu paber.




Alustasin sooja dušiga. Loputasin igaks juhuks terve taime korralikult üle, leotasin ka juuri ja uhtusin veega vana substraadi jäänuseid minema. Pärast sellist pesu kärpisin kõige koledamad juured, osa selgelt surnud juuri jätsin siiski alles, et taim potis püsiks. Ühe koleda lehe eemaldasin samuti. Lõpetuseks puhastasin taime lehed ja tüveosa alkoholilahusega.


Istutasin ta 12cm potti, substraadiks valisin Kekkilä segu, millest sõelusin sambla ja peenema pudi välja. Potti said seega suuremad sorti männikooretükid. Ilupilte igast küljest.




Kaks uut võrset on kasvu alustamas. Koos nendega tulevad loodetavasti ka uued juured.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar