laupäev, 7. oktoober 2017

August

Karmidest tingimustest hoolimata on orvukesed usinad õitsejad. Ma tõesti ei tea, kust pärineb arvamus, nagu oleksid orhideed eriti kapriissed ja hoolitsust vajavad taimed. Minul isiklikult on õnnestunud välja suretada kõik muud toataimed peale orhideede. Aga eks ole vast nii nagu paljude muude asjadegagi siin ilma - igale ühele oma. Järgnevad ilupildid. 


Phalaenopsis bellina jätkuvalt elus. Selle suve jooksul tegi kaks õit, küll mitte korraga, vaid viisakalt ühekaupa. Jagub kauemaks! Kauni välimuse ja võrratu lõhna tõttu üks minu kindlaid lemmikuid kuukingade hulgas.  


Laelia alaorii üllatusõied. Väga omapäraste õitega liik, millel õied ei avane täielikult, üldmulje on natuke tulbilik. Tema puhul ma ei osanud õitsemismõtteid kahtlustatagi. Loetu järgi tahaks ka teistest katleiadest veidi enam varju, mul aga kasvab täispäikeses - seda on ka lehtede järgi näha, tumerohalise asemel on need omandanud kollaka tooni ja kergelt päevitunud. Õisi oli kokku küll kaks, aga avatuna sain pildile ainult ühe. Pärast esimese õie avamist olin kodust mõned päevad ära ja tagasi jõudes oli kogu ilu juba läbi.



Samal ajal õitses ka eelmainitud liigi hübriid - Cattleya nobilior x Laelia alaorii. Tegemist on väga usina kodanikuga, nii õisi kui bulbe meisterdatakse mitu korda aastas. 


 Veel üks ilus väike katelialiik - Cattleya luteola. Temale peaks täispäike meelt mööda olema ja tundub, et nii ongi. Õied on väga huvitavad!


Kuukingade seast näitas taas õisi Phalaenopsis Flores Moon.


2015. a Schwerterist noortaimena tulnud Podangis dactyloceras on täiskasvanuks saanud ja tähistas seda kahe õievarrega. Pisikesed pooleldi läbipaistvad õied osutuseid üllatuslikult pikaealisteks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar