teisipäev, 4. aprill 2017

Lasteaed

Ilmad on juba meeldivalt kevadised ja otsustasin, et on aeg katleiabeebid topsist välja aidata. Mäletatavasti sai sügisel katsetamiseks üks katleiahübriidihakatistega flask tellitud. Taimebeebid on talvega kasvu visanud ja lagi hakkas juba päris madalaks jääma.
Eemaldasin esmalt õhukindlalt suletud kileümbrise. Kenasti on näha, kuidas tops hakkab väikeseks jääma, suurematel kodanikel juba kaelad kõveras.



Avatud tops.


Õngitsesin ettevaatlikult taimehakatised topsist välja ja kasisin kraani all puhtaks. Õnneks oli geel päris pudruse konsistentsiga ja lahkus voolava vee all kiiresti. Pildil on taimebeebid neljas pundis, tegelikult lagunesid kaks pundart veel väiksemateks juppideks.


Lasteaed sai majutatud vaheseintega plastkarpi, mille põhja tegin augud sisse. Sellistes karpides müüakse muidu kirsstomateid. Väiksemad kodanikud istutasin ikkagi kokku. Koos karbiga kolis äsja avatud lasteaed taimekappi, kus õhuniiskus on kõrgem. Loodetavasti neile uus keskkond sobib, harjumine läheb valutult ja kümne aasta pärast ongi õitsev taim nagu naksti olemas. Lihtne!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar