neljapäev, 30. aprill 2015

Schwerteri tellimus vol 2. Suuremad.

Koos imetillukestega tuli Schwerteri orhideekasvandusest veel kaks väheke suuremat isendit. Mõlemad juba eelnevalt soovilistis olnud ja seega mitte päris äkkmõtte ajel tellitud.
Kõigepealt võluv Sedirea japonica. Välimuselt meenutab kuukinga, kuid õied on siiski veidi teistsuguse kujuga. Minuni jõudis väga kena taim ja substraat tundus pealtnäha üsna suuretükiline, kuid otsustasin siiski enda substraati ümber istutada. Natuke oli potis näha vetikat ja tahtsin ka juurte olukorda täpsemalt näha. Juurtel polnud viga, aga esimest korda nägin substraadis ohtralt purustatud teokarpe. Uueks substraadiks Currlini jäme männikoor, sai ka numbri võrra suurema poti - 8cm. Läks hetkel suure klaasvaasi elanikuks.


Teine taim, mida ma mitte ainult ei plaaninud võimalusel tellida, vaid lausa aktiivselt otsisin, on Dendrobium tetragonum. Ühe sellise isendi otsa komistasin ükskord pooljuhuslikult Tartu Botaanikaaias ja lihtsalt hakkas meeldima, kohe väga. Uurisin koduse pidamise võimalusi ja tundus, et päris ilmvõimatult keeruline ei olegi. Schwerteris oli saadaval Dendrobium tetragoneum var. giganteum ja üks selline väike tulnukalik noortaim minu koju lõpuks jõudiski. Liigi eripäraks on omapärane kandiline tüveosa, sellest ka nimetus. Lehed on hästi õhukesed, aga väga tugevad ja jäigad.

Veel ümber istutamata
Substraat oli küll juba mullaks muutunud ja ühe teo leidsin potist samuti. Jälle kinnitus, et uued taimed on mõistlik kohe ümber istutada. Juured olid sellised kahtlased, aga oli ka paar noort ja tugevat. Majutasin 6cm potti, DCM substraadi ja savipelletite segusse ja edasi kolis reisikaaslaste juurde suurde klaasvaasi.


Kas minu taim ka kunagi õiteni jõuab, näitab aeg. Tartu Botaanikaaia isend õitses igatahes nõnda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar