pühapäev, 19. aprill 2015

Kutsuge kirurg!

Ühel uuemal kuukingal olid tüveosas lehe baasi juures selline natuke mustjas ala. Otseselt see justkui suuremaks ei läinud ja ma polnud viitsinud seda lähemalt näppida. Täna jäi see aga jälle silma ja nokkisin veidi leheserva lahti, et sinna alla piiluda. Avanev vaatepilt polnud just eriti meeldiv.


Kuna polnud teada, kui suure ulatusega kahjustus on, otsustasin seekord kirurgilise sekkumise kasuks. Lõikasin ettevaatlikult skalpelliga kahjustatud osa välja, iga lõike järel desinfitseerisin skalpellitera alkoholilahusega, et protsessi mitte tervetele kudedele edasi kanda. Õnneks selgus, et haaratud oli põhiliselt ainult ühe lehe paksune osa.



Silusin servad natuke viisakamaks ja kraapisin ettevaatlikult veel tumedaid kohti vähemaks. Edasi puistasin kaneeliga üle ja patsient jääb jälgimisele. Taim ise tegelikult tunneb ennast pealtnäha hästi ja kasvatab uut lehte, seega teadsin, et südamikuni protsess õnneks ei ulatu. 


22.07.2015 Veidi enam kui kolm kuud hiljem on taim lõikusest väga kenasti taastunud, lõigatud kohta pole uute juurte alt peaagu nähagi ja uus õievars on samuti kasvamas. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar