neljapäev, 22. oktoober 2015

Ascocentrum - update.

Ascocentrum miniatum näitab elumärke. Uus leht on kasvama hakanud ja täna avastasin ka mikroskoopilise juureotsa, mis on ühest vanast juurejupikesest nina välja pistnud. Kodanikul oli saabudes konkreetselt kaks pisikest vana juurekontsu, mille kohta võis veel arvata, et nendes elu peitub, ülejäänud uhke juurepusa oli suhteliselt elutu. Tundub, et esialgne hinnang osutuski õigeks. Otsustasin siiski näiliselt surnud juuri mitte ära lõigata. Osa neist on tänaseks ise lahkunud, pärast kastmist kukub jälle siit ja sealt mõni jupp ära.
Hooldus on suhteliselt askeetlik - resideerub jätkuvalt väikeses klaasvaasis ilma substraadita. Kord päevas (hommikupoolikuti) valan sinna vett, et juured kaetud saaks ja jätan veidikeseks ligunema. Ülejäänud päeva lihtsalt kuivab ja mõned päevad on kastmisel vahele ka jäänud. Lehti püüan siiski igapäevaselt veega niisutada, et aidata taime veevajadust katta.
Järgnevatel fotodel näeb uut kasvavat lehte ja värsket juurenupsu. See viimane on hetkel küll nii tilluke, et korralikult kaadrisse seda ei saanudki.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar