kolmapäev, 25. märts 2015

Arlekiin2 - lugu jätkub...

Vahepealsel ajal pole tema üldseisundis mingeid edusamme märgata. Olen küll pea igapäevaselt lehti piserdanud ja kastnud harva ja väga ettevaatlikult, kuid olukord püsis pealtnäha endine. See mulle ei meeldinud ja otsustasin, et kasutan seekord natuke teistsugust lähenemist. Sestap võtsin täna kodaniku taas kord potist välja ja täiesti oodatult oli allesjäänud juurekehvikute olukord halvenenud. Täpselt nagu Ufonaut kaks aastat tagasi... Hoolimata ettevaatlikust käsitlemisest vanad juured hääbuvad. Eemaldasin jälle surnud juured, kaneelitasin veel kord. Alles jäi üks pikk juureke, seegi kohati suhteliselt kole, kuid (veel) elus. Ühtegi uut juurekest tekkinud ei ole ja tõenäoliselt läheb ka praegu alles jäänu ühel hetkel kõige kaduva teed.
Siiani oli männikoores, kuid nüüd otsustasin kergkruusa katsetada. Koor jääb sellise taime puhul ikkagi pärast kastmist liiga niiskeks ja vahepeal kuivab jälle liiga läbi. Kergkruus loodetavasti sobib paremini reanimeerimiseks. Kaalusin korra ka väiksema poti kasutusele võtmist, aga see üks pikk juureke ei tahtnud päris pisikesse ära mahtuda ning vahepealset suurust polnud jälle parasjagu võtta. Seega jäi hetkel samasse potti. Kergkruusa olen tahtnud juba varem katsetada, aga ei suutnud kuidagi esteetiliselt vastuvõetavat varianti leida. Nüüd lõpuks sattusin Rimis mingitele savipelletitele, mille välimus kohe silma ei kriipinud. Vaatame, mida taim nendest arvab. Kõige positiivsemal juhul - ootan uusi juurekesi!

Taimkatse subjekt Rääbik sai samuti kergkruusale kolitud, aga sellest täpsemalt tema oma postituses.

Natuke õnnetu moega Arlekiin2 veel koores.


Kehv seis allkorrusel. Lühem juur sai täiskoosseisus eemaldatud, sest oli tegelikult juba pehme.


Kergkruusa ümber kolituna. Kuivanud õievars on meelega alles hoitud, kuna selle abil on hõlbus juuretut taime potis fikseerida.


Selline variant sai kasutusele võetud. Loputasin mitu korda kuuma veega läbi, lasin siis natuke vees seista, et vett sisse imaks (imasid ka, suurem osa vajus lausa põhja!) ja seejärel potti. Katsudes tundus küll paras - ei jäänud otseselt märg, aga taimele piisavalt niiske.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar