kolmapäev, 25. märts 2015

Kingidium deliciosum var. orange x self

Minu kuukingaliste kambaga on liitunud järgmine väike tegelane. Sildi järgi Kingidium deliciosum var. orange x self. Öeldakse küll, et heal lapsel mitu nime, aga selle liigi sünonüümide rivi võtab silme eest kirjuks. Tuntumad variandid on vast Phalaenopsis deliciosa, Phalaenopsis/Kingidium decumbens, Kingiella philippinensis, Doritis deliciosa jne. Ma ei hakka asja keeruliseks ajama ja jään hetkel selle variandi juurde, mis taimega kaasa tuli.
Kodanik ise on üsna pisike ja minu nö soovinimekirjas juba mõnda aega olemas, tõsi küll, tavalise, mitte kollaseõielise variandina. Aga seekord läks lihtsalt niimoodi. Lehed on otstest ja alaküljelt huvitavalt punaka alatooniga. Ei oskagi esimese hooga öelda, kas see on taime eripära või on ta mingil hetkel rohkelt päikest saanud.


Nagu mul tavaks, istutasin uue tulija kohe ka ümber. Seekord ei tekkinud isegi kahtlust, mida teha, sest potis vohav vetikas rääkis ise enda eest.


Nagu arvasingi, oli substraat juba natuke vana, keskel oli männikoor muutunud pehmeks nagu švamm. Taime juured olid tegelikult täiesti korralikud, vajasid ainult väikest iluravi ehk mõned surnud juurejupid said eemaldatud. Lõikekohad kaneelitasin ja istutasin seekord Currlini peenematükilisse substraati. Pott jäi samaks. Kunagi on taim ilmselt kergkruusas kasvanud, mõned pallikesed veel juurte küljes. Ei hakanud neid eemaldama, põhjust ei ole - kergkruus ei mädane ega tekita substraadis mingeid probleeme.


Loodetavasti uus substraat sobib. Eks hoian silma peal ja reageerin, kui tundub, et miski ei meeldi. Aktiivseid juuri hetkel ei olnud, küll aga hakkab tulema uus leheke.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar