reede, 15. jaanuar 2016

Haisev lehvik

Bulbophyllum flabellum-veneris lõi täna hommikuks oma lehviku lahti. Kuigi ma kirjandusest väga lõhnamise kohta teavet ei leidnud, lehkab kodanik lähemalt nuusutades üsna selgelt läppama läinud nõudepesulapi järele. Ökk-väkk! Kuna ma ise olin veendunud, et tal on õitsemiseni veel aega, siis paigutasin ta sügisel magamistoa kummutile talvituma. Kui see aroom peaks hakkama kaugemale levima, siis pean ta voodi kõrvalt kuskile mujale majutama - sellise haisu sees magada eriti ei tahaks.
Üllatav oli see, kui kiiresti õievars tegelikult arenes - progress oli silmaga nähtav mitte ainult päevade, vaid lausa tundide lõikes! Kokku kulus õievarrejupi avastamisest kuni avatud õiteni kõigest umbes kümme päeva. Õievarre teema on näha SIIN!

Update 19.01.2016. Kiirelt tulnud, kiirelt läinud. Täna hommikul lõikasin närbunud õiekobara maha. Avatud õied kestsid siis ainult neli päeva.

Eile veel...

Lehvik!









1 kommentaar:

  1. Väga ilus õis iseenesest! Ise bulbosid ei oma, aga mäletan, kuidas Orhideefoorumis vastavas teemas värvikalt nende haisu kirjeldati. :D

    VastaKustuta