laupäev, 6. juuni 2015

Fiasko

Halb õnn on tulnud, et jääda. Sellist fiaskot nagu täna Mini Marki ümberistutamisel pole ma vist veel kunagi korraldanud. Loodetavasti kodanik siiski toibub ja jääb ellu. Minu tegevus selle õnnetu taime kallal on paratamatult kriminaalne.
Mini Mark on kaks viimast lehte eelnevatest väiksemad teinud. Kuna ta on ka paar aastat ümber istutamata, mõtlesin asja kontrollida ja ühtlasi taime ümber istutada. Algus oli paljutõotav - juured pringid ja rohelised, lausa lust. Ainuke mure, et nagu kartsin, siis 14cm potti kodanik enam tagasi ei tahtnud mahtuda. Ka 15cm jäi kitsaks ja 17cm tundus alles sobivat. Ja siit hakkaski viltu vedama. Leidsin, et sellise suurusega taim 17cm potis on naeruväärne ja otsustasin paar kõige vanemat juurt eemaldada, et kodaniku vähemalt 15cm potti saaks kolida. Aga vanemate juurte kättesaamiseks tuli pea kogu juurepall lahti harutada. Ilmselt ärkasin täna hommikul järsku kahe vasaku käega, aga tegevuse käigus suutsin mitu juurt totaalselt ära murda. Kuna sellest veel ei piisanud, siis murdsin täiesti sundimatu elegantsiga veel ka kõige noorema lehe. Braavo, tõepoolest! Seejärel toppisin igast küljest sandistatud ja seejärel kõvasti kaneelitatud taime võimalikult kähku uude potti, lisasin substraadi ja nüüd loodan, et ohver elab selle horror-istutamise kõigest hoolimata lõpuks üle.
Vaat selline õudne kogemus ja mis veel hullem - selle kõik korraldasin ma ise omaenda väikeste valgete käekestega. Lihtsalt nutma ajab!

PS! Kuna objektiiv otsustas kasutuskõlbmatuks muutuda, siis pilte mõni aeg ei ole ega tule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar