teisipäev, 30. juuni 2015

Trots

Mini Marki piinad jätkuvad. Ekstreemistutamisest ei piisanud, täna kukutasin ta täies ilus maha. Või noh, tegelikult õnneks lauale. Veeretasin teda just käes ja mõtlesin, et kehvasti sai potti sätitatud ikka, aga ei taha hakata teda uuesti ahistama, eriti pärast sellist katastroofi. Järgmisel hetkel oli Mini Mark kummuli laua peal ja potist väljas, substraat mööda ilma laiali. Oligi küsimus lahendatud - tuleb ikka uuesti istutada...
Paar koledamaks kiskunud juurejuppi võtsin veel maha, aga sellest hoolimata ei tahtnud kodanik JÄLLE 15cm potti tagasi mahtuda. Eelmisel korral sai teda ikka kõvasti rüüstatud ja kuigi ma muidu elusaid juuri ei puutu, siis tema puhul võtsin küll vanemaid vähemaks. No ei ole nõus talle 17cm potti võimaldama, siis on selline keskmine taim üüratus potis, kole lihtsalt! Ühesõnaga jonnisin ja üritasin mahutada. Lõpuks kaevasin kapist välja teise poti, küll samuti 15cm läbimõõduga, aga kõrgema servaga. Sinna õnnestus lõpuks see juuremass sisse suruda ja lõpptulemus jäi väheke viisakam kui enne.

Vahepeal sai terve rida taimi ümber istutatud, õnneks ilma eriliste vahejuhtumiteta. Uue poti ja/või substraadi said Punane Triibik, Tumeroheline, Kollakasroosa, Tundmatu nr.2 ja Table Dance, samuti Little Sister, kes otsustas selle peale õievart kuivatama hakata. Aga eks sellega ma olin ka arvestanud, et nõnda võib teoreetiliselt juhtuda. Juured olid kõigil kenad. Substraadiks seekord Currlini standardsegu.

Ääremärkusena - Phalaenopsis bellina vana õis andis täna lõplikult alla. Õis avanes 24. mail, seega siis veidi üle kuu aja pidas vastu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar