neljapäev, 29. detsember 2016

Viimased sügisesed tellimused, tugeva hilinemisega

Viimastest tellimustest on tegelikult küll juba jupp aega mööda jõudnud minna, kuid erinevatel põhjustel on blogimine soiku jäänud. Kuid pole viga, parandame vea.
Lucke pakkumistest jäi silma Laelia briegeri.  Kuna ma olen juba pikemat aega väikesekasvuliste katleiade lainel olnud, siis saigi see kollaseõieline laelia tellitud.
Isend, mille ma lõpuks kätte sain, nägi välja selline:


Lähemalt ka, et oleks võimalik veenduda juurte kui selliste täielikus puudumises.


Ega siis midagi, ohkasin ainult ja kasisin külalise puhtamaks. Edasi panin ta männikoore- ja laavakivisegusse. Kuna juuri tal polnud, siis fikseeritud sai ta traadiga otse poti külge. See nipp, muide, pole hetkel minu poolt juurde lisatud, vaid just nõndamoodi poti külge kinnitatuna ta minuni jõudiski. Tumerohelist traati on taime bulbide vahelt pildil näha.


Siin on näha, kuidas traat poti alt kinnitub.


Lucke taimedele sai Tartu poolt kambakesi Tallinna järele mindud, kuna Hansaplant korraldas orhideenäituse-müügi ja sinna tulid kohale ka Currlini esindajad, kes meile, orhideehaigetele, ühistellimusi organiseerivad. Muidugi oli kaasa võetud ka valik enda pakutavast ja selgemast selgem, et hädasti oli vaja ju mõni taimeke juurde ahnitsetud. Õnneks suutsin pea selgena hoida (kõhnuke rahakott aitas kõvasti kaasa!) ja piirdusin ühe taimega - Cattleya cernua. Järjekordne miniatuurne katleia, keda olen pikemata aega piilunud. Taim on väikeste tulipunaste õitega, kuid tema kasvatamist peetakse mitte kõige lihtsamaks. Eks näeme, kuidas me omavahel sobima hakkame. 


Kolisin mõlemad taimed kappi niiskemasse keskkonda, ühe seetõttu, et tal juuri pole ja teise seetõttu, et ta paljasjuursena liiga kiiresti tavalises toaõhus läbi kuivab. Laelia briegeri osas siiani mingit muutust pole, lihtsalt on. Looda, et kevade poole ikka võtab jalad alla, kui nii saab öelda. Cattleya cernua paistab ennast hetkel hästi tunvat ja kasvatab juba uut bulbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar