teisipäev, 21. juuni 2016

Suur kolimine

Läinud nädalavahetusel sai kogu kollektsioon ehk kõik 73 taime kenasti kokku pakitud ja uude koju transporditud. Enne pakkimist tegin paar klõpsu mälestuseks. Kuna valdav osa on väikesekasvulisemad taimed, siis rohemass ei olegi kokku teab kui suur. Kuigi pakkimisega läks ootamatult kiireks ja põhimõtteliselt said taimed lihtsalt kastidesse tõstetud, siis suuremaid kadusid õnneks ei tekkinud. Ainuke vigastus, mille pärast tuvastasin, oli Mini Marki õiel murdunud huul, aga see pole ka mingi eriline mure.



Uues kodus jagasin taimed sobivamate akende vahel ära. Eks hiljem tuleb nii ehk naa mõningaid ümberkolimisi, kuna ma hetkel veel ei tea päris täpselt, kus ja millal näiteks päike sisse paistab, millised on temperatuurid jms. Coelogyne cristata, masdevalliad, katleiahübriidid ja dendrobium nobile hübriidid asustasin hetkel terassile, ülejäänud jagasin erinevatesse ilmakaartesse jäävatele akendele.
Kuukingad said siiski päris omaette elamise. Nimelt on ues kodus aknalauad veidi kitsamad ja kartsin, et vanas kodus kasulikuks osutunud klaasvaasid ei mahu neile enam ära. Sestap tuli midagi muud välja mõelda. Päris terraariumit ma hetkel ei tahtnud, küll aga leidsin kaubandusest ühe täiesti huvitava klaasvitriini. Plaan oli riiulitele taimede alla ka veekandikud hankida, aga hetkel ei näe selle järele vajadust - õhuniiskus on ilma selletagi ca 70-80%. Eks kui kütteperiood algab ja õhuniiskus langeb, siis hakkan uuesti mõtlema. Valgustust vitriinil ei ole ja selle paigaldamise osas ei ole mul veel selget plaani ka. Praegu asub ta küljega suure akna kõrval ja kuukingadele võiks sellest isegi piisata. Esialgu lihtsalt vaatan, kuidas taimed reageerivad ja täiendusi hakkan tegema siis, kui nende järele vajadust peaks tulema.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar