reede, 20. mai 2016

Täiendused

Täiendasin looduslike liikide lehekülge ja lisasin sinna puuduolevad lühikirjeldused, kokku kuue liigi kohta. Ka kodus olevate orhideede nimekiri on jälle kaasajastatud. Fotogalerii täienes samuti uute piltidega.

Huvi pärast tegin veidi statistikat ka. Nimekirjas olevaid taimi on kokku praegu 73, neist 33 ehk veidi alla poole on botaanilised liigid. Oluliselt suuremaks oma kollektsiooni enam ajada ei taha, kuna siis hakkab hoolduse osa ajanappuse tõttu vaikselt kannatama. Aga alati on mõni eriti nunnu taim ju veel puudu... Ja mõni väike ju ikka kuskile mahuks!

Kuukingi on kokku 33, neist 10 on looduslikud liigid, 9 nimelised hübriidid ja 14 kohaliku kaubanduse nimetud. Kuukingade osas ei julge kuidagi lubada, et arv tulevikus ei suurene. Tõenäoliselt hakkan ühel hetkel mõnedele nimetutele uut kodu otsima.

Veenusekingi on kokku 10 ja nende arvu suurendada enam ei kavatse. Botaanilisi liike 5, nimetuid 1 ja ülejäänud on nimelised hübriidid.

Katleiad on jätkuvalt väga huvitavad ja mõnda liiki tahaks veel kindlasti juurde. Hetkel on neid kokku täpselt 10, neist 3 on nimetud ja 2 nimega hübriidid ning 5 on looduslike liikide esindajad.

Ning siis veel muidugi kõik ülejäänud, keda oma isiklikus arvepidamises tähistan sildiga muud orhideed. Mis absoluutselt ei tähenda, et need oleksid kuidagi ebaolulisemad või mulle vähem meeldivad. Vastupidi, minu kaks suurt lemmikut - Neofinetia falcata ja Angraecum aloifolium on just selles seltskonnas. Muude orhideede alla olen kokku tõmmanud sellised kodanikud või perekonnad, kelle esindajaid on mul vähesel arvul ja seetõttu pole mõtet eraldi kategooriaid teha. Olen enda jaoks paika pannud, et eraldi kategooria peale hakkan mõtlema siis, kui samast perekonnast taimi on juba viis või enam. Hetkel on selliseid üksikumaid esindajaid kokku 19, neist 14 on looduslike liikide esindajad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar