laupäev, 21. detsember 2013

Paphiopedilum ütleb tere!

Elu on vahepeal väga vaikseks jäänud - kes õitseb, see õitseb ja kes mitte, see teeb midagi muud. Kasvatab näiteks lehte või tukub niisama. Suuri muutusi toimumas ei ole. Või vähemalt ei olnud ette näha, et neid tulema peaks, aga poodides käimine on, teadagi, kõige kurja juur. Eks ma ju jään seal lilleriiulite vahele kosserdama ja ikka neid orhideelisi vahtima. Tänane Lõunakeskuses käik lõppes sellega, et nüüd on mul ootamatult kodus Paphiopedilum "Leeanum", mille kallis abikaasa lahkesti ostis. Hind oli ka üle mõistuse soodus, selle raha eest ei anta enamasti isegi nimetuid kuukingi, kui neil vähegi eluvaimu sees on. Väidetavalt olevat juba aeg kuukingadest keerulisemate taimede kallale asuda. :D Eks me näe, kas ja kuidas õnnestub.
Tegemist on kena vana hübriidiga, mis on registreeritud juba aastal 1884. Vanemateks Paphiopedilum insigne (temalt pärineb seeme) ja spicerianum (õietolm).
Ümber esialgu istutada ei plaani, susbtraat tundub üsna kõva ja taim istub kenasti potis. Teeme jälle seda ootame-vaatame mängu.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar