kolmapäev, 16. detsember 2015

Ascocentrumil uus kodu

Asocentrum miniatumil läheb üldiselt päris kenasti, hetkel kasvatab ühte suurt ja täitsa uut juurt. Siiani oli ta mul paljasjuurselt klaasvaasis, aga igapäevane kastmine muutus juba päris tüütuks ja aeg-ajalt unustasin seda teha ka. Seetõttu otsustasin ta ikkagi substraati torgata.


Tahtsin, et pott oleks võimalikult õhurikas, aga võrkpotti polnud parasjagu saadaval. Esialgne plaan oli kasutada lillesibulate istutamiseks mõeldud korvi, aga ilmselt oli sellise asja soetamiseks kapitaalselt vale hooaeg. Igatahes poest ma hetkel sellist asja ei leidnud ja tuli midagi muud välja mõelda. Pärast väikest mõttetegevust ostsin poest kaks karpi füüsaleid, kallasin need siis pakendist välja ja oligi kaks korvi olemas. Valisin istutamiseks selle, mis tugev tundus. Pildil on küll see korv, mis üle jäi, aga need olid tegelikult üsna samasugused.


Eemaldasin osa vanadest surnud juurtest. Osa jätsin meelega alles, et taim paremini substraadis püsiks. Kasutasin Currlini männikoore suuremaid tükke. Tulemus jäi päris õhurikas. Vaatame, mida kodanik ise sellest arvab.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar