neljapäev, 14. november 2013

Minu marketiminid

Otsustasin siiski, et tuleviku tarbeks on mõistlikum oma minidele eraldi sildid külge kleepida. Minisid on juba päris mitu ja muidu peaks mõne taime kohta märkmeid otsides kõik minidega seotud postitused läbi lappama. Seega hetkel väike lühiülevaade nendest, kes praegu minu juures resideeruvad. Kokku on neid hetkel täpselt kaheksa.

  • Helelilla triibik - soetatud aprillis 2013, ümarate tugevate lehtedega. Õied hirmarmsad helelilla põhitooniga, mustriks kurikuulsad "veenilaiendid". Päikeselistel hommikutel imeõrn parfüüm.
  • Kollakasroosa - ostetud koos Helelilla triibikuga aprillis. Õied kiitsakat sorti kollased, hajusalt roosa südamikuga ja lõhnavad veidi kassikuseselt. Lehed piklikud ja otsast teravad. 
  • Tundmatu nr.1 - lillepoest päästetud rääbakas, nüüdseks on kasvatanud kolmanda ja teistest suurema lehe. Õite värvus teadmata. Ostetud kunagi suvel. 
  • Põõsas - samuti kollakasroosade õitega, kuid õie kuju täidlasem. Lehed on poolümarad ja õitel lõhna ei ole täheldanud. Kodanikul on kaks külgvõrset, sellest ka nimi.
  • Tundmatu nr.2 - järjekordselt lillepoe rääbakate rivist, kolme ümmarguse tugeva lehega ja kahe vana õievarrega. Hetkel kosumisel. 
  • Tumelilla - sügavlillade ja üsna ümarate õitega kahel varrel. Lõhna ei ole. Lõhn siiski ilmutas ennast järgmisel hommikul - omapärane segu mootoriõlist ja tärpentinist. 
  • Valge mini - õie ja lehe kuju samasugune nagu Sügavlillal, värvus puhas valge, ainult südamikul veidi kollast. 
  • Punane triibik - Natuke suuremate õite ja lehtedega. Eks me näe, järsku kasvab hoopis midiks. Õis kollane, punase veenilaiendimustriga. Meenutab mulle millegipärast vanaaegset köögitapeeti. 

Kollakasroosa istutasin täna ümber 8 cm potti. Eelnevalt elas ta ühekordses kõrges joogitopsikus, kuhu oli auke põhja alla sulatatud. Ilmselt siiski jäi seal veidi umbseks, sest viimase lehe kasvatas eelnevatest väiksema ja seetõttu otsustasingi juured üle vaadata. Osa olid ilusad, kuid posti keskosas ilmselt liigset niiskust saanud. Uues potis on substraat õhulisemalt, vaatame, kuidas kodanikule meeldib. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar