reede, 8. veebruar 2019

Üllatusbeebid

Paphiopedilum Maudiae potis on juba mõnda aega kummaline tegevus käinud. Nimelt avastasin, et seal kasvavad uued taimebeebid, kellest üks üritas potist juba altpoolt välja tungida. Kuna kastmisel jäävad nad ülepeakaela vee alla ja kõige alumisel beebil hakkasidki juba lehekesed koledaks kiskuma, siis leidsin, et mõistlik oleks midagi ette võtta.




Võtsin Maudiae potist välja ja pilt oli selline nagu allpool näha võib. Ma arvasin esialgu, et taimebeebid on emataimega ühenduses ja eraldi eluks liiga väikesed. Enne kompoti laiali lammutamist jõudsin juba targematelt nõu küsida, mida sellistega edasi teha.


Kui esialgne plaan paigas, siis hakkasin ettevaatlikult juuri lahti harutama. Selle käigus selgus, et kõik pisikesed kodanikud olid täiesti eraldi potis. Lisaks oli neid väga erinevates arenguastmetes - lehtedeta idust kuni täitsa taime meenutavate isenditeni. Ja minu südamesse tekkis üks koletu kahtluseuss, et need ei olegi Maudiae beebid.


Oktoobris 2017 alustas Maudiae naaber Paphiopedilum Pinocchio seemnekupra kasvatamist. Kuna ma eeldasin, et ta seda nagunii valmis ei saa, ei hakanud näppima. Õitses ta samalt õievarrelt ka edasi. Minu üllatuseks plahvatas 27.02.2018 täiesti valmis seemnekupar nii, et mul oli pool tuba seemnetolmu täis. Vahepeal on ligi aasta mööda läinud ja ma olin selle intsidendi juba peaaegu unustanud. Aga tundub, et beebid on hoopis Pinocchio omad ja kenasti käopoegadena Maudiae potti sokutatud.

Istutasin kõik mikroskoopilised tegelased ühte potti kokku, substraadi jätsin igaks juhuks vana. Pudistasin seda lihtsalt peenemaks. Vaatame, mis juhtub! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar